Altyazı
Ajanda
Makaleler
Söyleşiler
arsiv
Seminerler
Proje Ofisi

 


GÜNCEL





 
Eleştiriler

GEZİCİ FESTİVAL'DEN REHA ERDEM KİTABI

kitap

 

4-20 Aralık tarihlerinde Ankara, Artvin ve Üsküp kentlerinde gerçekleşecek olan 15. Gezici Festival, bu sene sinema kitaplığına çok özel bir kitap hediye ediyor.
 
1988’de çektiği ilk filmi A Ay’dan beri her filmi merakla beklenen, son dönem Türkiye sinemasının en önemli yönetmenlerinden Reha Erdem’in sinemasını ele alan 'Reha Erdem Sineması: Aşk ve İsyan' adlı kitap Çitlembik Yayınları işbirliğiyle yayımlanacak.
 
Fırat Yücel’in editörlüğünde hazırlanan kitapta Aslı Özgen Tuncer, Ayla Kanbur, Burak Acar, Engin Ertan, Gülengül Altıntaş, Senem Aytaç ve Şenay Aydemir’in yazılarının yanı sıra Reha Erdem’le yapılmış kapsamlı bir söyleşi de yer alıyor.
 
Reha Erdem filmlerini takip etmek
Reha Erdem’in hayal kurmaya çağıran sinemasını derinlemesine inceleyen, anlatan, okuyan bu kitap A Ay’ın yıkık dökük konağından Kaç Para Kaç’ın çıkışsız bir labirenti andıran İstanbul’una, Korkuyorum Anne’nin pencere pervazlarından Beş Vakit’in uçurum kenarındaki kayalarına, Hayat Var’ın boğucu gemi seslerinden Kosmos’un tatbikat gürültülerine kadar uzanıyor. Reha Erdem filmlerindeki duyguları, mekânları ve sesleri takip ederek okuyucuyu, yollarını bilmediği dehlizlerle zenginleşen, kaybolduğu karanlıklarda renklenebilen bir yolculuğa davet ediyor.
 
'Reha Erdem Sineması: Aşk ve İsyan' 4 Aralık’ta başlayacak 15. Gezici Festival kapsamında festivalin gösterim mekânlarında ve kitabevlerinde satışa sunulacak.

 

Anasayfa | Hakkımızda | İletişim | Abonelik | Eski Sayılar | Dergiyi Nasıl Edinebilirim | Özel Gösterimler
© 2009 - 2012 Altyazı Aylık Sinema Dergisi
Altyazı.net’in içeriği, tamamen ya da bölümler halinde dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.