Şu An Okunan
Altyazı’nın Nisan Sayısı Bayilerde!

Altyazı’nın Nisan Sayısı Bayilerde!

Suikastçı
Altyazı Nisan sayısında, günümüz sinemasının en önemli isimlerinden Hou Hsiao-Hsien’e Cannes’da En İyi Yönetmen ödülü kazandıran Suikastçı (Nie Yin Niang) filmini kapağına taşıyor. Karakterlerin bedenlerine ve doğanın ritmine dikkat kesilen kamerasıyla meditatif bir wuxia filmine imza atan Hou’nun yarattığı etkileyici sinemasal deneyim, Evrim Kaya’nın kaleme aldığı inceleme yazısıyla bu ay Altyazı’da.

35. İstanbul Film Festivali
7-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 35. İstanbul Film Festivali, 200’ün üzerinde filmi sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. On filmlik Otto Preminger retrospektifinden sinema tarihinin unutulmuş filmlerine, geçtiğimiz yıl dünya festivallerinden ödüllerle dönmüş yapımlardan 70’ler Amerikan avangard sinemasının dikkat çeken örneklerine, bütün programın değerlendirildiği 30 sayfalık dosya, festival takipçilerinin en büyük yol göstericisi olacak.

Toz Bezi
Şehrin çeperlerinde hayata tutunmaya çalışan iki gündelikçi kadının dostluğunu ve dayanışmasını anlatan Toz Bezi, geçtiğimiz Berlinale’de dünya galasını yapmıştı. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma’sında gösterildikten sonra vizyona girecek yapıma dair Abbas Bozkurt imzalı değerlendirme yazısı ve filmin yönetmeni Ahu Öztürk ile ilk uzun metrajı üzerine gerçekleştirilen söyleşi bu ay Altyazı’da.

Spotlight ve Gazetecilik Filmleri
Bu yıl En İyi Film Oscar’ını kazanan Spotlight, Hollywood’un gazetecilik mesleğini ve gazetecileri konu edinen filmlerini hatırlamak için iyi bir vesile. Yeşim Burul’un kaleme aldığı yazıda, Orson Welles’in Yurttaş Kane’inden Sidney Lumet’nin Şebeke’sine, sinema tarihinde iz bırakmış birçok gazetecilik filmi karşılaştırmalı olarak değerlendiriliyor.

ALTYAZI’da ayrıca
Hilmi Etikan ile söyleşi: Kısa filmin emektar isminin uzun yolculuğu
Hatıraların Masumiyeti (Innocence of Memories): Müze şehirden manzaralar
Batman v Superman: Adaletin Şafağı (Batman v Superman: Dawn of Justice): Kaotik bir süper kahraman epiği
Ölümcül Oyun (Ich Seh, Ich Seh): Bedensel endişelerimize dair bir korku
Brooklyn: Pembe gözlüklü bir Amerika güzellemesi
Ölüm ve Ötesi (El Cadaver de Anna Fritz): Sansasyonel bir nekrofili filmi
Bir Yönetmen Beş Madde: Agnès Varda
Ayın Kısası: Irmak Karasu’dan Edifice
Bir An: Sine Ergün Elly Hakkında (Darbareye Elly, 2009) filminden bir sahneyi kaleme aldı
+ Hediye Afişler: Ölümcül Oyun ve Yeniden Başla

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.