Şu An Okunan
Marvel’ın Perdedeki İlk Kuir Karakteri

Marvel’ın Perdedeki İlk Kuir Karakteri

2021’de vizyona girmesi beklenen yeni Thor filminde önemli bir rolü bulunan Valkyrie, Marvel’ın perdedeki ilk kuir karakteri olacak.

Marvel sinematik evreninin mimarlarından Kevin Feige, Thor serisinin yeni filmi ‘Thor 4: Love & Thunder’da izleyeceğimiz Valkyrie karakterinin bu filmde Marvel’ın ilk LGBTİ+ karakteri olarak karşımıza çıkacağını doğruladı.

Creed: Efsanenin Doğuşu (Creed, 2015) ve Yok Oluş (Annihilation, 2018) gibi filmlerden tanıdığımız Tessa Thompson’ın canlandıracağı karakter, Asgard’da tahtın yeni sahibi olacak ve filmde bir kadınla yaşadığı ilişki öykünün parçası olacak. Valkyrie, 2017 yapımı Thor: Ragnarok’ta da nispeten küçük bir rolle yüzünü göstermişti. Filmin uyarlandığı çizgi romanda biseksüel olarak temsil edilen Valkyrie’nin bir kadınla beraber olduğunu gösteren sahneler Thor: Ragnarok’un nihai kurgusunda kendine yer bulamamıştı.

Marvel gibi, özellikle genç izleyici kitlesinde muazzam bir tesir gücüne sahip dev bir firmanın kuir temsillere yer vermesi, bunu da kilit karakterlerden biriyle yapması olumlu gözüküyor. Yine de, 2021’de vizyona çıkması beklenen filmi izleyip yorumlarımızı o zamana saklamakta fayda var.

Chris Hemsworth’ün yine Thor’u, Natalie Portman’ın ise bir süper kahramanı canlandıracağı filmin yönetmen koltuğu, bir önceki Thor filmindeki tercihleri çokça tartışılan Taika Waititi’ye emanet. Genç yönetmen, Aylak Vampirler (What We Do in the Shadows, 2014) ve Vahşiler Firarda (Hunt for the Wilderpeople, 2016) gibi filmlerdeki özgün mizah duygusuyla dikkat çekmişti.

Valkyrie karakterinin yine ufak bir rolle perdede gözüktüğü Avengers: Endgame’le (2019) “üçüncü aşaması” tamamlanan Marvel sinematek evreni, Örümcek-Adam: Evden Uzakta (Spider-Man: Far From Home, 2019) fimiyle “dördüncü aşamasına” geçti. Thor, bu süreçte pek çok değişim geçirse de, bu evrenin vazgeçilmez kahramanlarından biri olmayı sürdürüyor. Bakalım ilhamını yine İskandinav mitolojisinden alan Valkyrie karakterinin gelişimi ve etkisi nasıl olacak?

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.