Şu An Okunan
Woody Allen’ın Yeni Anı Kitabına Çocuklarından Tepki

Woody Allen’ın Yeni Anı Kitabına Çocuklarından Tepki

Ronan Farrow

Kitabın Nisan’da yayımlanacak olmasının ortaya çıkması üzerine, ünlü yönetmeni uzun yıllardır cinsel tacizle suçlayan kızı Dylan Farrow ve onun Harvey Weinstein makalesiyle Pulitzer kazanan erkek kardeşi Ronan Farrow tepki gösterdi.

Hachette Kitap Grubu, Woody Allen’ın anılarını kaleme aldığı ‘Apropos of Nothing’ isimli kitabı yayımlayacağını 2 Mart’ta duyurdu. Bu gelişme üzerine, geçen Ekim ayında Hachette’ten çok satan ‘Catch and Kill’ isimli kitabını çıkartan Ronan Farrow, yayıneviyle ilişkisini kestiğini açıkladı.

Mia Farrow ve Woody Allen’ın oğlu olan Ronan Farrow, kısa süre önce hüküm giyen film yapımcısı Harvey Weinstein’in cinsel taciz ve saldırı vakalarıyla ilgili 2017’de The New Yorker’a yazdığı makaleyle Kamu Hizmeti Pulitzer Ödülü’nü kazanmış; kitabında ise güç sahibi kişilerin bu tür suçlarını ortaya dökmenin zorluklarını işlemişti.

Ronan Farrow, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Yayıncım Hachette’in, Woody Allen’ın diğer büyük yayıncılar tarafından reddedilen anı kitabını çıkaracağını basın aracılığıyla öğrendiğim ve Woody Allen gibi güçlü adamların cinsel taciz suçlarının sorumluluğunu almaktan nasıl kaçabildiği hakkındaki kitabım ‘Catch and Kill’ üzerinde çalıştığımız sırada bu karar hem benden hem de şirketin çalışanlarından saklandığı için hayal kırıklığına uğradım.” Yazar ayrıca, yayınevinin cinsel taciz mağdurlarına karşı “etik ve şefkat yoksunluğu” sergilemiş olduğunu söyledi.

Allen ve Mia Farrow’un, 7 yaşındayken yönetmenin cinsel tacizine uğradığını öne süren ve uzun zamandır istikrarlı biçimde bu suçlamanın arkasında duran evlatlık kızları Dylan Farrow ise, yayınevinin ‘Apropos of Nothing’deki bilgilerin doğruluğunu kontrol etmek için kendisiyle iletişime geçmemiş olduğunun altını çizdi ve Hachette’in kitabı yayımlama kararını kendisi için “derin bir üzüntü kaynağı”, kardeşine karşı ise “büyük bir ihanet” olarak tanımladı.

Woody Allen’ın otobiyografisi, yayınevi tarafından şu cümlelerle duyuruldu: “Allen’ın kişisel ve profesyonel hayatının, filmler, tiyatro, televizyon, gece kulüpleri ve matbu yayınlardaki çalışmalarının kapsamlı bir dökümü. Allen ayrıca ailesiyle, arkadaşlarıyla ve sevdikleriyle ilişkisini yazıyor.”

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.